Content-Length: 18834 About: Kuala Langat

Kuala Langat adalah salah satu dari 8 daerah di Selangor. Berbatasan dengan daerah Kelang dan Sepang. Sebagian daerah Kuala Langat terletak di pesisir Selat Melaka. Pembangunan pesat kawasan seperti Putrajaya dan KLIA telah meletakkan daerah ini kawasan yang strategis untuk bekerja.

PropertyValue
dbpedia-owl:abstract
  • Kuala Langat adalah salah satu dari 8 daerah di Selangor. Berbatasan dengan daerah Kelang dan Sepang. Sebagian daerah Kuala Langat terletak di pesisir Selat Melaka. Pembangunan pesat kawasan seperti Putrajaya dan KLIA telah meletakkan daerah ini kawasan yang strategis untuk bekerja. Di samping itu, daerah ini disokong dengan kemudahan infrastuktur jalan raya yang baik yang menyambungkan ke Pusat Kota Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Shah Alam, Ibukota Kerajaan Klang, Pelabuhan Klang, Putrajaya dan KLIA. Pada masa ini terdapat sebuah kawasan perindustrian bertaraf Zona Perdagangan Bebas di Telok Panglima Garang. Di sini terdapat kilang elektronik dan alat ganti kendaraan. Tanaman utama daerah ini adalah kelapa sawit.
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 121477 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 6727849 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Kuala Langat adalah salah satu dari 8 daerah di Selangor. Berbatasan dengan daerah Kelang dan Sepang. Sebagian daerah Kuala Langat terletak di pesisir Selat Melaka. Pembangunan pesat kawasan seperti Putrajaya dan KLIA telah meletakkan daerah ini kawasan yang strategis untuk bekerja.
rdfs:label
  • Kuala Langat
http://www.w3.org/ns/prov#wasDerivedFrom
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of